Fikk 125.000 kroner i tilskudd for å kjøpe sjark og utstyr

Arne Magnus Eriksen ønsker å starte fiskerivirksomhet med Kvæfjord som base. Investeringen er totalt på 1,3 millioner kroner.

TILSKUDD En ung mann som vil starte fiske fra Kvæfjord har fått delfinansiering fra kommunens næringsfond.  Foto: Illustrasjon

nyheter

Han søkte om tilskudd fra næringsfondet i kommunen som en delfinansiering. Innstillingen fra administrasjonen var positiv, med en innstilling om bevilgning på et beløp opp til 100.000 kroner. Formannskapets politikere var lutter velvilje.


Harstad kommunestyre:

Sikrer seg fiskerihavna på Lundenes

Kystverket kvitter seg med en rekke gamle fiskerihavner. En av dem er på Lundenes i Harstad kommune. Nå trør kommunen til med en hjelpende hånd for å sikre at den blir eid av lokale interesser - båtforeninga.


Ola Danielsen fra Felleslista Frp/Høyre fremmet forslag om å øke tilskuddsbeløpet til 125.000 kroner. Varaordfører Birger Holand (Sp) ville i tillegg ha inn følgende punkt i vedtaket: "Kvæfjord formannskap ønsker å legge til rette for rekruttering innenfor fiskeriyrket, og er svært positiv til at ungdom velger å satse innenfor yrket".