Telenor tilbyr fiberkabel med bredbånd, tv og telefoni på Kveøya

Klarer selskapet å selge abonnement til minimum 48 adresser, går Telenor i gang med utbygging. – Det vil i så fall bety en helt ny hverdag for innbyggerne, sier beboer Terje Jacobsen.

FIBER Fra venstre: Kveøy-beboer Terje Jacobsen, IKT-leder Bjørn Bloch i Kvæfjord kommune og ordfører Torbjørn Larsen (A) er strålende fornøyde med at Kveøy nå får tilbud om legging av fiberkabler.  Foto: Kjell Magne Angelsen

nyheter

Utbyggingen omfatter 68 adresser, og har vært etterspurt i lang tid. Så sent som i fjor søkte kommunen om såkalte Nkom-midler til fiber på øya, men nådde ikke fram. I stedet fikk flere andre områder i kommunen støtte til utbygging. Adgang til hurtige bredbåndsløsninger regnes i dag som kritisk viktig infrastruktur. Kanskje spesielt i disse koronatider, grunnet alle som jobber eller får undervisning via hjemmekontor og nett.

Uavhengig av geografi

– Allerede på første dagen av nedstengingen i mars i fjor merket vi en dramatisk nedgang i hastigheten på nett. Sannsynligvis fordi mange var inne og utførte operasjoner og ned/opplastinger samtidig. I dagens samfunn er det stadig viktigere at vi skal kunne jobbe, studere og surfe uavhengig av geografi. Derfor trenger vi fiberkabel på Kveøy mer enn noensinne, bekrefter Jacobsen.