Ekstraordinært formannskapsmøte om smittesituasjonen:

Full skjenkestopp og innfører rødt tiltaksnivå i alle videregående skoler i kommunen

Kommunens smittevernforskrift er oppdatert i etterkant av det nye smitteutbruddet, og ble behandlet i et ekstraordinært formannskapsmøte.

ENDRINGER Stangnes videregående og de andre skolene er nå i rødt tiltaksnivå.  Foto: Arkiv - Andreas Isachsen

nyheter

Alle endringene gikk gjennom, og er gjeldende fra klokka 14.00 i dag onsdag. Det blir full skjenkestopp, og det innføres nå rødt tiltaksnivå i de videregående skolene i Harstad. Et makstiltak på inntil 10 personer er innført når det gjelder livssynssamlinger, kurs og konferanser. Det er ikke lenger lov å ha organisert trening for barn og ungdomsidrett. Disse har tidligere vært unntatt for slike typer tiltak. Men det antas at det muterte viruset sprer seg raskt blant unge. Endringene er i første omgang gjeldende fram til og med 17. mars.

Under formannskapsmøtet ble det fra Høyre og Kjersti Karijord Smørvik satt spørsmålstegn ved lengden på hvor lenge de tilstrammede tiltakene skal virke. Hun vil gjerne ha en oppdatering og vurdering til møtet niende mars, selv om hun var positiv i utgangspunktet til kommuneoverlegens vurderinger.