Arvinger vil ha sin del av salgssummen etter et eiendomssalg – blir kontant avvist

En mann døde for noen år siden. Kvinnen han var samboer med solgte senere samme år en eiendom. Nå har arvingene til mannen stevnet kvinnen for retten, med krav om at hun betaler inn opp mot 779.000 kroner til dødsboet.

TVIST Etter at samboeren døde solgte kvinnen i forholdet en eiendom. Nå krever mannens arvinger at dødsboet skal ha sin del av kaka.  Foto: Illustrasjon - Kjell Magne Angelsen

nyheter

Paret var samboere i nesten 30 år. Kvinnen hadde hjemmel til den nevnte eiendommen alene, og dekket lånekostnadene. Salgssummen for eiendommen var 1,8 millioner kroner. Hun hadde også byggesett og dekket utgifter til materialer og innleide håndverkere for nødvendig vedlikehold/utbedring i årenes løp.

Sendte krav

Men arvingene mener den avdøde mannen hadde lagt ned ikke så lite i arbeidsinnsats i planlegging, praktisk arbeid og utvikling av eiendommen over lang tid. Nok til å opparbeide seg rettigheter. Så mye at de fant at kvinnen bør betale boet en solid sum av inntekten fra eiendomssalget. Arvingene sendte brev med krav om at dødsboet burde ha sin del av salgssummen bare noen måneder etter mannens død, og før kvinnen rakk å selge eiendommen til ny eier. Et krav hun åpenbart valgte å se bort ifra.