Koronasmitte ved UiT Harstad

En av de fire som torsdag testet positivt er student ved UiT i Harstad. – Nå må vi finne ut nøyaktig hvor på campus vedkommende har vært, sier campusdirektør Karl Erik Arnesen.

SMITTE: Flere studenter ved UiT I Harstad er enten smittet eller i karantene.  Foto: Tore Skadal

nyheter

Smitteutbruddet har resultert i at 59 personer er satt i karantene. Ifølge campusdirektør Arnesen er campus fortsatt åpen, men at det er svært få ansatte og studenter som daglig er innom i lokalene.


Kan være begynnelsen på et nytt utbrudd:

Fire nye smittede i Harstad, 59 nærkontakter satt i karantene i løpet av torsdag, alle testes i løpet av fredag

Ifølge informasjonssjef Øivind Arvola i Harstad kommune er covid-19 smitten sporet til Østlandet, og kom med en eller flere personer som reiste inn til Harstad.


– Campus er fortsatt åpent, også for publikum, og har vært over en lengre periode. Vi gjør foreløpig ingen ytterligere endringer utover de grunnleggende smitteverntiltakene som gjelder hos oss. I forhold til det kullet som har vært på samling nylig der den smittede også har vært, er hele dette kullet nå tatt ut av undervisning. Alle lokalene disse studentene har oppholdt seg i blir nå gjenstand for grund vask og renhold. Dette inkluderer alt fra AV-utstyr til pulter, vasker og hyller og reoler, sier Arnesen.