Kan være begynnelsen på et nytt utbrudd:

Fire nye smittede i Harstad, 59 nærkontakter satt i karantene i løpet av torsdag, alle testes i løpet av fredag

Ifølge informasjonssjef Øivind Arvola i Harstad kommune er covid-19 smitten sporet til Østlandet, og kom med en eller flere personer som reiste inn til Harstad.

  Foto: Illustrasjon - Colourbox

nyheter

Tidligere i dag torsdag ble det foretatt fire hurtigtester på fire personer i Harstad etter mistanke om koronasmitte. Harstad Tidende mottok klokka 18.00 tips om at det var smitte i omløp i Harstad.

– Alle testene ga positivt utslag for covid-19. Alle fire tilhører også samme husstand, og er isolert. Vi har bedt laboratoriet sjekke om de er smittet av et mutert virus, men akkurat dette tar det noen dager før vi får svar på, understreker Arvola.

– Smittekilden er sporet til Østlandet. Konsekvensen av smittesporingen er at 59 nærkontakter i Harstad er satt i karantene. Tallet kan endre seg. Noen smittekilder har få nærkontakter, noen har mange. I dette tilfelle var det mange.– Alle nærkontaktene vil bli testet fredag, og en gang til i løpet av karantenetiden de har fått. Det er for tidlig å si om vi er inne i starten på et nytt smitteutbrudd i byen, sier Arvola.

Foreløpig føler kommunens smitteteam at de har brukbar kontroll på hva som har skjedd, men det blir noen spennende dager fremover.


Fikk påvist covid-19 etter tur med flybussen

Passasjerer kan ha blitt koronasmittet på flybussen fra Evenes.


– I og med at det dreier seg om hurtigtester kommer vi til å vente med å oppdatere statistikkene våre til vi får svar på de ordinære covid-testene, sier informasjonssjefen.

– Så minner vi enda en gang om at tilreisende til Harstad anbefales å teste seg når de kommer til kommunen, slutter Arvola.