Flertall for lavere fergepriser

Mandag ble det klart at stortingsgruppene i Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt kommer til å fremme et felles forslag om fergepriser i Stortinget tirsdag 23. februar.

  Foto: Ivar L. Paulsen

nyheter

Forslaget lyder som følger:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av statenForslaget vil dermed få flertall i Stortinget.

Forslaget vil bli stemt over i forbindelse med behandlingen av økonomiske tiltak i møte med pandemien, som skal opp i Stortinget i morgen, 23. februar 2021, melder partiene i en pressemelding.

Men en halvering, slik mange hadde håpet på, blir det ikke i første omgang, og det er svært synd, skriver Frp sin samferdselspolitiske talsperson Bård Hoksrud i en pressemelding fra partiet.

FrP fikk ikke støtte fra de andre partiene i å bevilge 1,5 milliarder kroner i krisepakken for å halvere fergeprisene i år.

- Dette kunne Ap og Sp sørget for at fikk flertall, men det ønsket de ikke. Det er synd, først og fremst for alle pendlere og andre som er avhengige av fergene i det daglige langs kysten vår, påstår Hoksrud.

Det ble imidlertid enighet mellom FrP Ap, Sp, Sv og Rødt om å gi regjeringen marsjordre om redusere fergeprisene i forbindelse med revidert budsjett.

- Nå må regjeringen komme tilbake i forbindelse med revidert budsjett og konkrete foreslå reduksjon i fergeprisene i år og en plan for en halvering av prisene i fortsettelsen. Jeg er glad for at vi kom såpass langt, men vårt primære forslag var vesentlig bedre, mener Hoksrud.

Forslaget som skal fremmes i morgen lyder:

«Stortinget ber regjeringen komme tilbake i revidert nasjonalbudsjett 2021 med forslag til reduserte fergetakster allerede for inneværende år, og en forpliktende plan for halvering av fergepriser på både riksveg- og fylkesvegsamband. Løsninger for lavere takster for pendlere skal prioriteres og reduksjonen skal finansieres av staten

Forslaget vil bli stemt over i morgen i forbindelse med behandlingen av regjeringens seneste krisepakke.