Inviterer hele byen til temakveld på nett:

– Selv om ungdommene har holdt seg inne, betyr det ikke at problemene er løst

Hvert år arrangerer Medkila skoles FAU temadag for foresatte. I år falt temaet på «forebygging i nærområdet», noe som viste seg å fenge alle skolene i Harstad.

FOREBYGGING: Leder i Medkila skoles FAU, Carl-Henrik Siebke, er glad deres temadag kan være til hjelp for enda flere foreldre i kommunen.  Foto: Frank Roger Roksøy (Arkiv)

nyheter

Harstad kommunale foreldreutvalg ble interessert da de hørte om årets tema, og tenkte at det var aktuelt for skolene i hele byen. Dermed valgte FAU ved Medkila skole å invitere alle som vil til webinar om forebygging i nærmiljøet.

Webinaret holdes førstkommende onsdag, og får besøk av to foredragsholdere som kjenner til utfordringene i ungdomsmiljøet i byen. Mariann Karlsen, koordinator for forebyggende arbeid i barnevernet i Harstad kommune, vil blant annet ta opp de arrangerte slåsskampene og uroen i ungdomsmiljøet.