Obs Harstad er pantekongen i nord

I 2020 satte nordmenn ny panterekord. Hos Obs Harstad ble det pantet 2,2 millioner flasker og bokser. Det er mest i hele Troms og Finnmark. – Det er enkelt å komme hit med mye pant, sier varehussjef André Haukebøe Windstad.  

FORNØYD Varehussjef André Haukebøe Windstad, Obs Harstad.  Foto: Privat

nyheter

Nordmenn er flinke til å pante alt av tomme flasker og bokser. I fjor pantet vi nesten 1,4 milliarder flasker og bokser, 20 prosent mer enn året før. Gjennom pantingen bidro vi til at 20 800 tonn plast og 11 600 tonn aluminium gikk til resirkulering, heter det i en pressemelding fra panteselskapet Infinitum.

Obs Harstads panteautomater tok imot 2 227 520 flasker og bokser i fjor. Det er mest i Troms og Finnmark og 28 prosent mer enn året før. Det viser tall fra Infinitum.