Nå starter vaksineringen med dose 2

Samtlige beboere på sykehjem i Harstad har fått første dose av koronavaksinen. Denne uka starter vaksinering med den andre dosen.

KLARE: Kommuneoverlege Jonas Holte, sjefhelsesykepleier Lise Voktor og helsesykepleier Trude Haukebø Samuelsen. Arkivfoto: Frank R. Roksøy 

nyheter

Per nå har kommunen satt til sammen 301 vaksinedoser de siste tre ukene. Det er de eldste og skrøpeligste som har fått tilbud først. Når vi fra denne mandagen går inn i fjerde vaksineuke vil de første sykehjemsbeboerne få den andre dosen.

Siden det tar tid for kroppen å bygge opp beskyttelse er smittebeskyttelsen mellom første og andre dose på 52 prosent for den vaksinen som sykehjemsbeboere i Harstad har fått. Dette er vaksinen fra Pfizer/BioNTech. Etter to uker kan imidlertid effekten økes til rundt 90 prosent inntil andre dose er satt, men det er usikkert hvor lenge denne effekten varer.