Glede over valg av skoletomt

FAU ved Bergseng skole håper ny skole står ferdig innen 2025. Senest.

ERSTATTES: Siv Olsen(t.v..), Gunn-Ellen Rye Krøtø og Merethe Aune Gjelberg ved FAU Bergseng på Bergsen skole ser frem til at den gamle skolen blir erstattes med ny skole.  Foto: ANDREAS ISACHSEN

nyheter

– Aller helst hadde vi sett at skolen sto ferdig innen skolestart 2024. Det er mer enn tre og et halvt år til. Med halvannet års planlegging og reguleringsarbeider og to års bygge tid kan dette kanskje la seg gjøre, håper FAU-representantene Gunn-Ellen Rye Krøtø, Siv Olsen og Merethe Aune Gjelberg ved Bergseng skole.

Dukket opp i 12. time

FAU ved skolen har i flere år kjempet for å få bygd en ny skole på nordsida byen. Lenge kjempet de for å legge denne til en tomt på Tofta like ved den nye kirkegården. Så dukket i 12. time alternativet på Mustapartajordet opp. Nå har Ingeniørselskapet Hinnstein AS levert en rapport om tomtevalg der de peker på Mustapartajordet, noe som også er kommunedirektør Hugo Thode Hansens innstilling til utvalg for oppvekst og kultur og kommunestyre.