Sitter smittefarlig tett på utesteder: Ber om full skjerpings

Full skjerpings, harstadværinger. Vi sitter altfor ofte altfor smittefarlig tett på kafeer og utesteder.

Hold Avstand: Avdelingsleder Elin Storsletten oppfordrer på det sterkeste gjester på kafeer og i butikker om å holde avstand. Her sammen med smittevernlege Kristin Vik Hagerupsen under en inspeksjon i høst. Foto: Frank Roger Roksøy 

nyheter

Det sier avdelingsleder folkehelse i Harstad kommune, Elin Storsletten. Hun berømmer driverne av serveringsstedene for å forsøke å gjøre sitt beste for å etterfølge smittevernreglene. Erfaringene under pandemien viser at det ofte er gjestene som ikke tar hensyn.

Flytter nærmere

– På Jordbærpikene på Sjøkanten har de fjernet veldig mange stoler. Men når kundene kommer flytter de gjerne både bord og stoler for å komme nærmere hverandre, sier Storsletten.