Kl.14: Pressekonferanse om koronatiltak

Statsministerens kontor holder pressekonferanse om koronasituasjonen mandag klokka 14.

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie stiller i pressekonferanse mandag.  Foto: Jil Yngland / NTB

nyheter

Statsminister Erna Solberg og helse- og omsorgsminister Bent Høie orienterer om håndteringa av koronapandemien i Stortinget mandag 18. januar kl. 12.00. Orienteringa i Stortinget er ventet å vare til om lag kl. 13.45. Om lag 15 minutter etterpå, tentativt kl. 14.00, inviterer statsminister Erna Solberg til pressekonferanse om koronasituasjonen i Marmorhallen.

Søndag 3. januar ba regjeringen det norske folket om å ta en "nyttårspause" der statsministeren blant annet anbefalte at man ikke skulle dra på besøk til hverandre. Utesteder over hele landet har heller ikke hatt lov til å servere alkohol siden 4. januar, som ett av flere nasjonale tiltak mot pandemien.

Ifølge VG vil statsminister Erna Solberg id ag videreføre nasjonale tiltak med små justeringer. Ungdomsskoler og videregående skoler kan trolig gå fra rødt til gult nivå, men hun anbefaler likevel at skoler i områder med høyt smittepress blir værende på rødt nivå.

Du kan følge livesendingen fra Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon her: