Nå må ILIOS vri på planene - en gang til

ILIOS skulle arrangeres fra 4. februar, men varsler nå at de flytter konsertene til oktober. - Men vi inviterer til digital utstilling og kortreist mat ved Torvet, melder festivalsjef Anders Eriksson fredag formiddag.

Festivalsjef Anders Eriksson   Foto: ILIOS

nyheter

Det er bare ei uke siden den nært forestående Harstad-festivalen meldte at de måtte gjøre en koronavri på årets festival. De flyttet da konsertene til Harstad Kulturhus, som den mest smittevernsikre arenaen, men nå går altså også disse planene i vasken.


ILIOS-festivalen gjør en koronavri - dropper noe og flytter til Kulturhuset

ILIOS-festivalen flytter alle konserter til Kulturhuset og lanserer digital, kunstutstilling på husvegger rundt Torvet. Her blir det også utendørs servering og smitte-sikre kunstnermøter.


- Formannskapet har vedtatt strenge restriksjoner i Harstad på grunn av det siste utbruddet av covid-19 i byen. ILIOS-festivalen har i samråd med Harstad Kulturhus, kommunen, våre artister og samarbeidsparter bestemt seg for å flytte alle planlagte konserter til oktober 2021, skriver festivalsjefen i ei pressemelding.

Selv om de skjerpede tiltakene foreløpig kun gjelder fram til 25. januar, synes de ikke at de kan sette publikum, frivillige og artister i et dilemma ved å planlegge festival tidlig i februar.

- Byen har dessverre havnet i en situasjon der alle må ha hovedfokus på smittevern. Våre artister har vist stor forståelse og blir med flyttelasset til oktober. Kjøpte billetter blir refundert, eller får endret dato. Vi går ut med nye datoer så snart som mulig, sier Eriksson.


Byens festivalarrangører om 2021: – Det er bare å glede seg

Folkene bak mange av Harstads festivaler krysser fingrene for at de kan arrangeres neste år. Planleggingen er i gang for fullt, for både plan a og b.


Utendørs festivalmakering

Men ILIOS markerer festivaluka med en utendørs ILIOS Lounge lørdag 6. februar, med Torvet som digitalt galleri.

- Skafferiet serverer kortreiste delikatesser og spennende alkoholfri drikke, og det blir kubansk kaffe fra Esencia Kaffebar. All servering skjer utendørs, opplyser han.

Publikum kan laste ned ILIOS AR-app og gå på jakt etter skjulte kunstverk på husvegger og i portrom rundt Torvet.

- Bruk mobiltelefon eller nettbrett, og husk øreplugger - kunsten har lyd og musikk. Alt kan nytes med munnbind, oppfordrer han.

Det er tre av byens fremste kunstnere som viser fram nye verker: Ingeborg Annie Lindahl, Trym Ivar Bergsmo og Petter Bratland. Det legges også opp til korte, smittesikre kunstnermøter på Castello festivalsenter og hos Prøvetrykk i Storgata.