Minneord:

Stein-Jarl Jakobsen til minne

Min gode venn, og tidligere lagkamerat i Landsås Fotball, døde plutselig av hjertesvikt på Stangnes Idrettspark søndag 27. desember i fjor. Han ble bare 79 år og det var jo altfor tidlig for en slik vital person som han.
nyheter

Han vokste opp i Harstadbotn, og jeg i Rollnesbyen, og det var ca. 1,5 år aldersforskjell mellom oss. Seljestadskolen hadde vi jo felles og etter hvert ble Landsåsbanen det naturlige møtestedet for de av oss som »digget» fotball.

Under Harry Høilands kyndige trenerregime på siste halvdel av 50- tallet, ble Landsås et lag å bryne seg på i den gang Ofoten og Sør-Troms Fotballkrets på 3. og 4. divisjons nivå! Vi var kretsmestrer flere ganger. Stein-Jarl var jo forsvarsklippen i senterhalf posisjonen; en posisjon han innehadde de neste 20 årene på samme lag.

Han var den første i min/vår klubb som ble tatt ut på juniorlandsdelslaget flere år på rad og var en spiller HIL kunne ha tenkt seg i sin stall. Men han var trofast mot Landsås i alle år og jeg tar meg den frihet å utnevne han som den viktigste spilleren gjennom tidene for klubben i sitt hjerte. Som sagt, en forsvarskjempe av rang med et overblikk og råskap mange kunne misunne han og når han kastet fra seg leggskinnene midt under en kamp var han ekstra tent og raidet fremover på banen mot motstanderens mål.

Etter endt karriere på siste halvdel av 70 – tallet engasjerte han seg bl.a. i å fremskaffe bilder og diplomer til utsmykking av veggene i Landsåshallen pluss «grave fram» gammel klubbhistorie sammen med Leif S. Reginiussen, Karl Eilertsen og sikkert mange flere!

Stein-Jarl var den jeg alltid tok kontakt med på alle Seljestad besøk, etter at jeg forlot Harstad i begynnelsen på 60 – tallet og vi hadde mange fine stunder sammen, der jeg ble oppdatert på det meste som rørte seg i hjembyen. På programmet var det skogsturer opp Landsåsen til Pevannet m/omegn, skiturer til Blåhatten, fisketurer på fjorden, fotballkamper på Landsåsbanen eller Stadion samt restaurantbesøk på Grand, Viking, Heggenkollen, Utheim mm.

Sistnevnte aktivitet ble det jo mindre av etter at han møtte Mary (Hansen) fra Liland, giftet seg og startet familie. Hele sitt yrkesliv var S-J engasjert innenfor transport-/logistikk tjenester og startet opp hos ekspeditør Gabriel Hansen & Sønn på Hurtigrutekaia (Rikard Kaarbøs kai) etter fullført framhaldsskole. Deretter opprettet Mary og han eget spedisjonsfirma i Mercurveien, der han også avsluttet sin arbeidsdag i 2006 etter ca. 50 år i arbeidslivet.

S-J var videre kjent for sine gode historier, fleipete replikker og smittende latter. Alltid på farten med varer til/fra jobben eller ærend på byen og da kom han i snakk med mange. Var medlem i et av byens sangkor, som tok han rundt på turneer i inn- og utland; bl.a. til Nord-Amerika i 2014! Odd Fellow Logen ble også et fast møtested for Stein-Jarl i mange, mange år!

Jeg vil savne min gode venn neste gang jeg besøker byen og lyser fred over hans minne. Mine tanker går også til Mary, Frank og Merete med familier.