Rykket ut etter melding om brann - fant mistenkelige saker i det sentrumsnære huset i Harstad

I første etasje lokaliserte politiet noe som så ut som et heimbrentapparat og tre fulle 25-liters dunker med sats.

Bottle with strong alcohol on a wooden background  Foto: Illustrasjon - Colourbox/VIP Design Inc

nyheter

Dette skjedde 5. februar i fjor. I den ferske dommen fra tingretten står det lite om det omtalte branntilløpet, men desto mer av hva politiet snublet over den vinterkvelden. Analyseresultatene sendt Kripos bekreftet at det var snakk om illegal produksjon av det sterke fluidum.

Etter alkoholloven er det som kjent forbudt å ha i besittelse apparater, herunder deler og utstyr, som er bestemt for eller som finnes tjenlige for tilvirkning eller omdestillering av sprit eller brennevin.