Her kommer ingen forbi

I bitende kulde ble teststasjonen på Bjørnfjell åpnet tirsdag formiddag. Her kommer ingen forbi før de er koronasjekka.

Ansvarlig: Erik Furevik (t.v) og Håvard Solhaug fra Midtre Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt administerer arbeidet fra Harstad: Foto: Odd Leif Andreassen 

nyheter

Teststasjonen er etablert i rekordfart etter at regjeringen innførte obligatorisk testing ved innreise til Norge. Stasjonen driftes av Narvik kommune i samarbeid med Heimevernet, politiet, Tollvesenet og Sivilforsvaret. Og den skal være bemannet i fire uker i første omgang.

Sjekkes: Politi fra Narvik sjekket tirsdag om blant annet koronapapirene var i orden.  Foto: Odd Leif Andreassen

– Dette er nybrottsarbeid. Det er første gangen vi i Sivilforsvaret samarbeider så tett med helsesektoren. 20 av Sivilforsvarets tjenestepliktige er blitt opplært av helsesektoren i Narvik til å teste personer for koronasmitte. Erfaringene vi høster her kan bli brukt i landet for øvrig, sier leder for Midtre-Hålogaland Sivilforsvarsdistrikt, Erik Furevik.