En ny smittet i Kvæfjord lørdag

Ytterligere en innbygger fra Kvæfjord testet positivt for korona lørdag. Den smittede er en nærkontakt av personen som allerede er tilknyttet utbruddet på utestedet Verftet i Harstad. 
nyheter

Personen var allerede i karantene, og har utlyst fire nye nærkontakter som er satt i karantene, ifølge Kvæfjord kommune.


14 nye smittede i Harstad – utvider testkapasiteten

13 nye smittede knyttes til utbruddet som startet i romjula. Nå utvides testkapasiteten på Luftveisklinikken.


– Det er nå totalt fem personer i Kvæfjord som er hjemmeisolert grunnet positiv test. Fire av disse spores til dette utbruddet på Verftet, skriver de.

Totalt har 11 personer blitt bekreftet smittet med viruset.

Lørdag fikk også Kvæfjord kommune beskjed om at en ansatt med arbeidssted på servicebygget på Borkenes hadde testet positivt for korona. Denne personen følges opp av Harstads smittesporingsteam, og nærkontaktene er satt i karantene.

Disse tiltakene gjelder i Kvæfjord fra 9. desember og til og med mandag 18. januar:

  • Vik oppvekstsenter stenger. Det vises til egen informasjon om dette. I tillegg vil vi gi direkte informasjon til de berørte foresatte og ansatte.
  • Inngangsdøren til servicebygget på Borkenes stenges. De fleste ansatte går på hjemmekontor. Vi gjennomfører publikumskontakt via telefon og digitalt, i den grad dette er praktisk mulig. Vi vurderer fortløpende de beste løsningene for å følge opp hvor det er faglige og menneskelige behov. Besøkende kommer inn på bygget kun etter avtale; Ta kontakt på telefon eller e-post på forhånd. Eller ring telefonnummeret som står på inngangsdørene.
  • Testkapasiteten ved legesenteret på Trastad økes. Dette betyr at testklinikken også er åpen søndag 10. januar kl. 17:00-19:00. Og ved behov også lørdag 16. og søndag 17. januar. Ta kontakt med koronatelefonen på forhånd for å avtale testing i helga. Vi viser til testkriteringene fra FHI: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/helsepersonell/testkriterier/
  • Kommunen legger til rette for hjemmekontor for sine ansatte i så stor grad som dette er tjenestemessig mulig. Hver ansatt avtaler dette på forhånd med sin nærmeste leder.
  • Husstandsmedlemmer til nærkontakter til de smittede oppfordres til å passe ekstra på. De oppfordres til å opptre som om de er i karantene.
  • Vi oppfordrer alle våre innbyggere, arbeidsgiverne i kommunen, besøkende og ansatte i kommunen om å være ekstra forsiktige. Dette betyr å passe på at de grunnleggende smittevernrådene følges. Alle bes følge godt med på om man får symptomer på smitte. Ved symptomer bes dere holde dere isolert og kontakte