ILIOS-festivalen gjør en koronavri - dropper noe og flytter til Kulturhuset

ILIOS-festivalen flytter alle konserter til Kulturhuset og lanserer digital, kunstutstilling på husvegger rundt Torvet. Her blir det også utendørs servering og smitte-sikre kunstnermøter.

FINN-ARVE-SATIRE: Samtidsmusikalsk-satire med Finn-Arve Sørbøe og byens fremste slagverkere står på programmet.  Foto: ILIOS

Vokalmagi: Vokalmagi med de åtte kvinnene i Trondheim Voices c  Foto: Martynas Milkevicius

nyheter

- Folk er lutlei pandemien og lengter etter gode, felles kulturopplevelser. De skal de få på ILIOS, men på en måte som minimerer risikoen for smitte. Vi må ta dette alvorlig, sier festivalsjef Anders Eriksson i en pressemelding.

Harstad kulturhus har fastmonterte seter, romslig med plass og godt innarbeidede rutiner for smittevern. Han mener at her kan man tilpasse konserter, servering og forestillinger, til publikumstall og gjeldende regler.


Byens festivalarrangører om 2021: – Det er bare å glede seg

Folkene bak mange av Harstads festivaler krysser fingrene for at de kan arrangeres neste år. Planleggingen er i gang for fullt, for både plan a og b.


Avlyser Byvandringa

ILIOS avlyser årets Byvandring av smittevern-hensyn, men lager i stedet en digital happening på Torvet lørdag 6. februar. En visuell stolpevandring der ILIOS og Chilis AR-app blir brukt til å vise kunst plassert på uvanlige steder rundt Torvet. Det blir spreke nye kreasjoner av Trym Ivar Bergsmo, Ingeborg Annie Lindahl og Petter Bratland.

- Husk øreplugger - kunsten vil ha lyd, oppfordrer Eriksson.


Har programmet klart:

Slik blir Ilios-festivalen: Polkabjørn, vokalmagi og mye humor

Ilios 2021 har programmet klart for festival i februar 2021.


Ensemble med trådløse bokser i kjolene

Åpningskonserten med Trondheim Voices i Kulturhuset er noe alle med sans for vokalmusikk bør få med seg. De åtte kvinnene i ensemblet hører til toppsjiktet av improviserende sangere i Norge. Lydguru Asle Karstad har utstyrt dem med små trådløse bokser inne i kjolene, som gjør at sangerne kan manipulere sin egen stemme digitalt underveis.


Her kommer en helt ny opplevelse til Festspillene 2022

Det er med utgangspunkt i albumet «Perlemor» at Aggie Frost nå skal lage en utradisjonell og inkluderende konsertforestilling som får premiere på Festspillene i Nord-Norge 2022.


- Gå heller ikke glipp av eventyrfortelling for voksne med Finn Arve Sørbøe og byens beste slagverkere. Samtids-musikalsk satire som tar seg av en rekke fenomener i det kulturelle Nord-Norge. Og verken byen Harstad, samtidsmusikken eller Universitetet i Tromsø slipper billig unna, lover Eriksson.

Han opplyser ellers i pressemeldingen at den runde logoen til ILIOS-2 har fått myke tagger, og den spiser Covid-19.

- Så mens vi venter på et stikk i armen er kunst og kultur i sikre former å anbefale, mener Eriksson.


Ønsker seg festivalsommer

Koronaviruset på full retur og begivenheter som Festspillene, Bakgården og Arctic Race på full gass. Dette er en av flere ting ordfører Kari-Anne Opsal håper skal skje i 2021.