Status for Harstad fredag ettermiddag: 29 i isolasjon, 250 i karantene

I løpet av torsdag ble fem nye smittetilfeller i Harstad bekreftet. Tallet var uendret fredag morgen.

TRAVELT: Det har vært stor trafikk til teststasjonen ved luftveisklinikken på Gangsås i de siste dagene. Torsdag ble 225 personer testet.  Foto: Frank R. Roksøy

nyheter

Torsdag morgen forelå de første fire positive testene på covid-19. I løpet av dagen kom ytterligere ett positivt svar. Til sammen fem nye tilfeller er registrert 7. januar.

– Alle de fem er tilknyttet utbruddet på musikkbingoen på utestedet Verftet i Harstad sentrum. Til nå har 14 deltakere på arrangementet testet positivt, sier kommunikasjonssjef Øivind Arvola til Harstad Tidende.

Utestedet Verftet arrangerte musikkbingo 29. desember. Så langt knyttet 24 smittetilfeller til gjester eller nærkontakter av disse.  Foto: Frank R. Roksøy

Ti nærkontakter smittet

Andre kommuner har også positive smittetilfeller som stammer fra arrangementet. Kvæfjord kommune opplyste torsdag om to tilfeller der den ene var gjest på Verftet, mens den andre var nærkontakt til den som først ble konstatert smittet.


Smitte i barnehage i Kvæfjord

Barnehagedelen ved Vik oppvekstsenter i Kvæfjord er rammet av koronasmitte.


Så langt har ti nærkontakter til personer som var på arrangementet testet positivt. Til sammen 24 personer har fått koronasmitte knyttet til arrangementet på Verftet, ifølge Harstad kommune.

Det er 250 nærkontakter i karantene og 29 personer i isolasjon i Harstad per fredag ettermiddag.


Covid-syk forteller om Verftet-besøk: – Det som gikk galt den kvelden er tilfeldig, det kunne like greit ha skjedd på bussen

Fra korona-isolasjon forteller en av gjestene fra smitteutbruddet på Verftet om hvordan kvelden utfoldet seg.


Venter på over 200 testsvar

Det ble tatt 225 tester ved luftveisklinikken på Gangsås torsdag. Svar på disse, samt svar på noen prøver fra onsdag, er ventet i løpet av de nærmeste dagene.

– Vi venter på testsvar. Vet ikke helt når vi får dem. Harstad blir prioritert, det gjør smittesporingen enklere når vi får svarene raskt, sier Arvola til Harstad Tidende fredag morgen.

Forsinkelse av testresultater i hele fylket: Harstad får snike i køen

Ordfører Kari-Anne Opsal sier forsinkede testresultater for hele fylket er svært uheldig nå, men Harstad rykker frem i køen siden kommunen står midt i et utbrudd.

`

Oppdatert:

Kommunen kom fredag ettermiddag med justerte tall etter en gjennomgang.

29 personer er nå bekreftet smittet med covid-19 siden 1. januar 2021 i Harstad. Tallet er justert ned fra 33 smittede, melder kommunen fredag ettermiddag.

112 personer som bor eller har oppholdt seg i Harstad, har vært bekreftet smittet siden pandemiens utbrudd. Også dette tallet er fredag ettermiddag justert ned fra 116 smittede, som kommunen meldte om torsdag kveld.

På landsbasis ble det rapportert 825 nye smittetilfeller torsdag, som ifølge VGs beregninger er 260 mener enn gjennomsnittet de siste sju dager.

Kommunikasjonssjef Arvola uttalte torsdag at kommunen fredag skulle se nærmere på avviket mellom VGs tall og deres egne.

Oppdateringene i koronasmittede vil fra i fredag skje hver kveld, med mindre det er store endringer i antall positive prøver.