Oppdaterte smittetall i natt: - 15 lokale tilfeller onsdag

Nye positive testsvar for koronaviruset er meldt for Harstad, Ibestad og Kvæfjord i løpet av onsdag.

Koronatest foretatt ved luftveisklinikken på Gangsås. Bildet er tatt på et tidligere tidspunkt med tillatelse.  Foto: Frank R. Roksøy

nyheter

Totalt 15 nye smittetilfeller er registrert siste døgn. 13 av disse i Harstad, mens det er ett nytt tilfelle både i Kvæfjord og Ibestad. Det viser VGs oversikt klokka 00.30 natt til torsdag. Ikke alle tilfellene er bekreftet av kommunene ennå.

I løpet av 5. og 6. januar er det registrert totalt 19 smittede i Harstad, ifølge VG, som henter tallene direkte fra det nasjonale meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Seks positive prøver ble meldt og bekreftet tirsdag.

På en pressekonferanse onsdag formiddag ble det referert til at det totalet antallet var steget til 17, og på kvelden ble ytterligere ett positivt testsvar meldt. VGs oversikt viser altså enda en person med positiv test.

Kommunikasjonssjef Øivind Arvola i Harstad kommune kunne i natt bekrefte 12 av de 13 tilfellene fra onsdag, og totalt 18 på to døgn.

– Ved midnatt var 12 bekreftet, men vi venter flere positive svar. Det er i tillegg tatt flere hurtigtester for å starte smittesporing raskt. Vi får endelig svar på ordinær test torsdag, sier Arvola.

Eventuelle positive svar på hurtigtester er ikke tatt med i kommunens tall. Disse blir først registrert når bekreftelse foreligger på ordinær test.

Ibestad kommunen bekreftet tilfellet tidligere onsdag, mens Kvæfjord kommune i natt ikke har bekreftet det siste tilfellet meldt av VG.

Til sammen 787 nye smittetilfeller var meldt nasjonalt, og trenden i Norge er stigende.