Ett nytt smittetilfelle i Kvæfjord - har relasjon til Verftet

Kvæfjord fikk sent onsdag kveld bekreftet en ny innbygger smittet av covid-19. Dette tilfellet har relasjon til massesmitten som Harstad kommune i går bekreftet fra Verftets romjulsbingo.

Økt testing i Kvæfjord, og flere kvæfjerdinger i karantene etter nytt smitteutbrudd i Harstad. Foto: Jil Yngland / NTB  Foto: Jil Yngland

nyheter

– Vi har fått ett nytt tilfelle, men vi fikk vite om det så sent onsdag kveld at vi ikke rakk å legge ut informasjon om det på våre hjemmesider, bekrefter kommunedirektør Merete Hessen torsdag morgen.

Varsler om Harstad-utbruddet

Kvæfjord har da kommet opp på totalt åtte smittede. Kvæfjord kommune la i går ut informasjon på hjemmesidene sine om smitteutbruddet i Harstad.


Enda en koronasmittet i Harstad, totalt 18 siste døgn: – I dag har vi testet 204 personer

Ordfører Kari-Anne Opsal var onsdag å se på NRK Nordnytt, der hun fortalte om enda et smittetilfelle av korona i Harstad. 


– Alle som har vært på Verftet den 29. desember er smitteutsatt og skal i karantene og skal testes. Deres familiemedlemmer anbefales å holde seg hjemme inntil negativ test foreligger for den smitteutsatte fra Verftet, het det også fra Kvæfjord.

Kommunedirektøren bekrefter at det siste tilfellet av smitte som kommunen fikk i går, er relatert til det siste utbruddet i Harstad.


Mistenker massesmitte i Harstad på arrangement i romjula

Siden 4. januar er det påvist minst 17 smittetilfeller i Harstad kommune. Ti av smittetilfellene knyttes til et musikkbingoarrangement på et utested i romjula.


– Vi har personer i Kvæfjord som også har vært på Verftet, og derfor sitter i karantene, sier Hessen.

I tillegg til at folk er i karantene, jobber kommunen med smittesporing.

– Vi følger opp på samme måte som Harstad gjør, og alle nærkontakter vil også bli testet, sier hun.

Fem isolert og flere nærkontakter

Kommuneoverlege Thomas Bakkeid i Kvæfjord opplyser at de per torsdag morgen har fem isolerte innbyggere i kommunen. De er i hjemmeisolasjon. 17 innbyggere er per nå definert som nærkontakter i Kvæfjord, 12 av disse er tilknyttet det siste tilfellet av koronasmitte.

- Smitten vi har nå spores til det siste smitteutbruddet i Harstad, så vi har ikke noen kjent smitte internt i Kvæfjord, sier Bakkeid.

Kommuneoverlegen sier at de øker testkapasiteten i Kvæfjord nå.

- Vi ser helt klart en økning av folk som vil teste seg, sier han.

De venter svar på nye prøver, fredag morgen.


Verftet-medeier: – Vi har fulgt smittevernregler til punkt og prikke

Bengt Markussen forsikrer folk om at det er trygt å gå på Verftet.