Kommuneoverlegens vurderinger av situasjonen i Harstad nå:

- Det er bedre at du tester deg fem ganger for mye, enn en gang for lite

Ved fem tilfeller har folk som kom på juleferie til Harstad testet positivt for covid-19 ved kommunens luftveisklinikk. Dermed kunne de isoleres før de rakk å spre smitte til resten av lokalsamfunnet.

SUKSESS Kommuneoverlege Jonas Holte kan fortelle at fem personer som kom på juleferie til harstad testet positivt ved luftveisklinikken, og kunne derfor ta grep for å hindre at de smittet andre.   Foto: Arkiv - Frank Roger Roksøy

nyheter

Det var nettopp dette kommuneoverlege Jonas Holte ønsket da han før jul ba tilreisende om å teste seg. Oppfordringen var en suksess, selv om vi langt ifra kan sprette champagnen.


– Nøl ikke, ta koronatesten

– Vent ikke med å ta koronatesten hvis du kommer hjem til jul fra et område med mye smitte.


– Synes det er flott å se at folk tar ansvar. Det dreier seg heller ikke om bare tilreisende. Vi er inne i en høysesong for snufs og hosting. Er du sjaber og har vondt i halsen, så ikke nøl. Det er bedre å teste seg fem ganger for mye, enn en gang for lite, oppfordrer kommuneoverlege Jonas Holte.