Nye foretak i Harstad

Ble registrert i Brønnøysundregistrene like før jul.

  Foto: Illustrasjon - Silje Helene Nilsen

nyheter

Harstadhamn psykomotorisk fysioterapi skiftet selskapsform fra delt ansvar til et samvirke. Bedriften har vært i virksomhet i over 10 år, og bortsett fra endringen av selskapsform, blir alt som før, får HT opplyst. Styreleder i selskapet er Maren Sofie Mørch Lind.

I det DA (delt ansvar) har to eller flere medeiere samlet personlig ansvar for selskapet. Dermed er det ingen krav til egenkapital. Med et DA er de kun ansvarlig for sin andel av eventuell gjeld. Et samvirkeforetak er eid av brukerne av/deltakerne i virksomheten, styrt av de samme brukerne. Formålet er gjerne den nytte de har av virksomheten som utøves, ikke av kapitalinnskudd og -avkastning. Samvirkeforetaket regnes av ekspertene som delingsøkonomi på sitt beste, da medlemmene deler både virksomheten og de økonomiske resultatene.