Forsinket til 20. februar

Thon Hotels utvider stort i Harstad, men er blitt en smule forsinket. Prosjektet skulle vært ferdigstilt før utgangen av 2020. I stedet blir det overlevering 20. februar 2021.

Odd Kåre Sivertz-Pettersen, hotelldirektør Thon Hotel Harstad  Foto: Øivind Arvola

nyheter

Når det er ferdig vil hotellet bestå av 10.000 kvadratmeter med plass til 190 rom (450 sengeplasser) og konferansenter til 500 mennesker. Frokostsalen vil romme 300 sitteplasser over to etasjer.

Utfordringer

- De nye rommene fordelt på tre etasjer er allerede overlevert, og kan tas i bruk i begynnelsen av januar, men konferansesalen er ikke ferdig. Vi har støtt på en del tekniske utfordringer i en komplisert byggeprosess. Vi snakker tross alt om tre byggkropper som skal fusjoneres. En helt ny, en veldig gammel, og en ikke fullt så gammel, opplyser hotelldirektør Odd Kåre Sivertz-Pettersen.


Nyhotellet koster over 300 millioner kroner, og står ferdig om knapt to år

Fredag gikk det offisielle startskuddet for bygging av det nye Choicehotellet i Kaarbøkvarteret - og det skal bygges av Consto.


At ombyggingen av hotellet trenger litt mer tid enn forutsatt for å bli fullført, anser han som uproblematisk.

- Deler av prosjektet er fullført, og resten kommer på plass om kort tid. Vi gleder oss veldig til alt er klart. Det vil gi både Thon og hotellbyen Harstad en ny dimensjon. Flere tilgjengelige rom og en helt annen konferansekapasitet. Koronaen vil forhåpentlig ta slutt snart, arrangementer avvikles og utenlandske turister komme tilbake til Harstad. Det er en dag vi alle ser fram til, sier Sivertz-Pettersen.


Åpnet 37 nye rom ved Clarion Collection Hotel Arcticus

En tydelig stolt hotelldirektør Benny Jakobsen kunne mandag ønske velkommen til et hotell som nå har 112 rom til disposisjon.


Han kan fortelle at desembermåneden ble bedre enn prognosene skulle tilsi, selv om det fortsatt er veldig tøffe tider.

Ny hverdag

Hotellet satser stort på konferansemarkedet og utvider både konferansedelen og overnattingskapasiteten i samme slengen. Ferdigstilt vil det ha kapasitet til å romme cirka 500 personer på én flate. Lokalet vil da være egnet til både kongresser, konserter og banketter, i tillegg til dagens 250 kvadratmeter konferanseareal.

Thon Hotel Harstad har i tillegg treningsrom, bar, loungeområde og takterrasse med utsikt over Vågsfjord. De nye investeringene er nok helt nødvendige for å henge med i konkurransen. Clarion Collection Hotel Arcticus har nettopp ta i bruk 37 nye rom, og har totalt 112 til disposisjon. I havet utenfor området til Harstad Skipsindustri er byggingen av et helt nytt Choice-hotell under bygging på egen fylling. Det skal romme 180 rom og vil etter planen stå ferdig om halvannet år.