Telenor satser videre på fiberbredbånd i Harstad: – Overveldende interesse

Telenor fortsetter videre med en omfattende modernisering og oppgradering av fiber- og mobilnettet i Harstad Kommune. - I 2021 fortsetter vi med fiberutbyggingen til rundt 1350 husstander og bedrifter i Harstad by og omegn, opplyser selskapet.

Kasfjord, Sørvika og Sandtorg vil få tilbud om høyhastighets fiberbredbånd. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. 

nyheter

Nå vil også Kasfjord, Sørvika og Sandtorg få tilbud om høyhastighets fiberbredbånd som leverer tidsriktige og robuste tv- og bredbåndstjenester, heter det i en pressemelding fra Telenor Norge.

Mot slutten av 2021 vil mesteparten av utbyggingen, som er en del av en større satsing på ny teknologi og nettets robusthet i området, stå ferdig. Mobilnettet i hele Harstad-regionen vil også bli styrket i satsningen – spesielt dekningen i Tjeldsund- området.


Her er Telenor i gang med fiberutbygging

Telenor er i gang med fiberutbygging i Harstad. I 2021 skal store deler av byen ha forbedret bredbåndsnett.


Overveldende interesse

– Vi har opplevd en utrolig interesse for fiber i områdene og vil bruke lokale entreprenører i området til å bygge ut. Vi vil bygge full fiberdekning i Kila, og fra Sørvika, via Sørvikmark og helt frem til Sandtorg, mens i nord vil vi bygge fra Sama til Bergseng, videre vil vi dekke inn Elveneshaugen, og området fra Møkkeland til Kasfjord. Investeringene i Harstad er på 50 millioner kroner og vil sikre regionens innbyggere og bedrifter topp moderne bredbånd i all overskuelig fremtid, sier Arne Quist Christensen, moderniseringsdirektør Telenor Norge.

Med Telenor vil man være sikret en robust og sikker infrastruktur som også er åpen for andre leverandører som ønsker å tilby tjenester i vårt nett.

– Vår oppgave er å koble kundene til det som betyr mest og bidra til å bygge og styrke lokalsamfunn. Vi kan med sikkerhet si at vi opplever at satsningen i Harstad er etterspurt, og våre selgere i området har besøkt innbyggerne i området og kan rapportere om overveldende interesse.

– Med høyhastighets bredbånd på fiber kan vi tilby topp moderne tv- og internettkapasitet. Eksempelvis fantastiske tv- og videostrømmings opplevelser i 4K-kvalitet, også når flere i samme husstand deler linjen, forklarer han.

Strømmingen øker kraftig

Kunder på Telenors fibernett vil også nyte godt av T-We, som er deres smarte TV- og underholdningsplattform. T-We er Telenors strømmetjeneste på mobil, dekoder, Chromecast og Apple TV - med tilgang til et bredt innhold av film og TV-serier og de mest populære strømmetjenestene på samme plattform. Med T-We-appen har du tilgang til det samme innholdet hjemme eller om du er på reise i EU-land.

Tall fra Telenor viser at 70 prosent av all trafikk i Telenors bredbåndsnett går til strømming av TV og film, og når to eller flere bruker internett samtidig så deles også båndbredden mellom dem som er på nett.

Selskapet forsikrer om at de har får «Alltid-på-nett-garanti» slik at man kan være sikker på å aldri miste nettilgang.