Trodde du smitten var borte? Tro om igjen!

To nye smittede i Harstad, ti personer i karantene

Lørdag kveld testet to personer positivt for covid-19, melder Harstad kommune. En av dem har vært på reise.

  Foto: Illustrasjon - Maksim Toome/Colourbox

nyheter

Det ene tilfellet er importsmitte, det vil si at personen har vært på reise. Smittesporingsteamet jobber nå med å spore smitteveien i det andre tilfellet, Ti nærkontakter er så langt satt i karantene.

Kommunen minner innbyggerne om at de nasjonale tiltakene fortsatt gjelder – også i Harstad. Alle bør i størst mulig grad holde seg hjemme og begrense sosial kontakt med andre mennesker i de kommende ukene, oppfordres det på kommunens hjemmesider.


Advarer mot nytt koronautbrudd: – Det er helt åpenbart at det nå igjen kan dukke opp smitte som går uoppdaget

I Harstad var det ingen som testet positivt for covid-19 fredag. Det er gode nyheter, men kommuneoverlegen advarer mot nye bølger.


For Harstad spesielt har vi et tillegg, påpeker informasjonssjef Øivind Arvola:

– Tilreisende til Harstad fra regioner hvor det er høyt smittetrykk, anbefales å teste seg for covid-19 ankomstdagen, eller dagen etter ankomst. Denne anbefalingen gjelder i særlig grad de som har oppholdt seg over tid i regioner med høyt smittetrykk; for eksempel studenter, pendlere, de som har vært på kurs over flere dager og lignende. Vi anbefaler at de som tester seg går i frivillig karantene inntil negativt prøvesvar foreligger.

Dersom man har symptomer når man tester seg, skal man selvfølgelig være i karantene inntil prøvesvar foreligger. Kommunens team vil forsterke dette budskapet når man nærmer seg jul, slik at besøkende ikke bringer med seg smitte hjem til familie og venner.