Stenvaag topper Rødt-lista, Kjell Erland Pedersen fra Tjeldsund på fjerde

Ifølge egen vurdering har Rødt Troms for første gang i historien en reell mulighet til å få inn en representant på Stortinget.

FØRSTEPLASS For første gang i historien har Rødt Troms en reell mulighet til å få inn en representant på Stortinget. Hanne Stenvaag topper stortingslista til partiet.  Foto: Privat

nyheter

Nominasjonsmøtet i fylkespartiet før stortingsvalget 2021 har gjort sine vedtak. Førstekandidat ble Hanne Stenvaag. Hun er 49 år, leder på Krisesenteret for Tromsø og omegn, og kjent fra kommunestyret i Tromsø. Med seg har hun student og ungdomspolitiker Ole Andreas Myhre (20 år), distriktspolitiker May Tove Pryneid (32 år) fra Målselv, Kjell Erland Pedersen (73 år) fra Tjeldsund, Marthe Kristine Opheim (33år) fra Senja.

I en pressemelding skriver Rødt at de i senere år har vokst både på landsbasis og i Troms. Flere medlemmer og nye lokallag med aktive medlemmer, noe som gjenspeiles på lista. De slipper til tenåringer, pensjonister og alle derimellom, med ulik yrkeserfaring og tilknytning til arbeidslivet.

Partiet understreker at man på lista finner folk som er tillitsvalgte i fagforeninger og pårørendeforeninger, sameaktivister, kvinneaktivister og skeive aktivister.

For at Rødt skal komme seg over sperregrensa teller stemmene i Troms. Får de over fire prosent nasjonalt, blir det med utjevningsmandater 6–8 representanter. I den sammenheng er Rødt Troms et av de sterkere Rødt-fylkene i landet. Stenvaag vil da komme i ei stor gruppe som vil gjøre seg bemerka på tinget, mener partiet.

Dette er Rødt-lista for Troms til stortingsvalget 2021: 1. Hanne Stenvaag, Tromsø. 2. Ole Andreas Myhrer Smith, RU. 3. May Tove Pryneid, Målselv. 4. Kjell Erland Pedersen, Tjeldsund. 5. Marthe Kristine Opheim, 1987, Senja. 6. Frode Bygdnes, Harstad. 7. Kristina Williamson, RU. 8. Tore J. Haugen, Målselv. 9. Anne Marith Rasmussen. 10. Ingeborg Kjellberg, Tromsø. 11. Berit Nymo, Målselv. 12. Jens Ingvald Olsen, Tromsø.