Skal bidra til at alle kan glede seg til jul

På Amfi Kanebogen er det satt opp et juletre der alle kan levere fra seg julegaver til noen som trenger det mer.

GAVEINNSAMLING: Merethe Olsen er leder for Pass It On Harstad. Nå inviterer hun alle som vil til å bidra til at flere kan glede seg til jul   Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

Merethe Olsen er leder for organisasjonen Pass It On i Harstad. I førjulstiden samler de inn julegaver, og leverer de til folk som har havnet i en økonomisk vanskelig livssituasjon.

Organisasjonen har et samarbeid med Amfi Kanebogen, og i helga fikk de satt opp et helt eget juletre til formålet utenfor Rema 1000. Her kan de som ønsker legge julegaver under treet frem til 4. desember, før de leveres ut til takknemlige barnefamilier.

Initiativet ble startet av en frivillig gruppe i 2013, og i 2014 ble Pass It On en frivillig organisasjon. Olsen har bidratt til organisasjonen de seks siste årene.

– Jeg synes det er veldig fint å kunne bidra. Jeg ser at det er mange som trenger hjelp, så det har blitt en liten hjertesak for meg å kunne hjelpe de som trenger det, og ønsker at alle skal kunne glede seg til jul, sier hun.

Hun mottar mange meldinger med tips om hvem som har bruk for gavene.

– Ofte er det familier selv som sier at de trenger hjelp, og noen ganger er det andre som tipser om noen som kunne trengt en hjelpende hånd, sier Olsen.

– Vi opplever at folk er veldig takknemlig og glad for den hjelpa de kan få.

Olsen var redd koronarestriksjonene ville føre til begrensninger for gaveleveringen, men fikk heldigvis klarsignal fra folkehelse i Harstad kommune. Nå håper hun så mange som mulig har mulighet og ønsker å bidra med å legge gaver under treet innen 27. november.