– Kutter ikke der man tjener pengene

– Igjen er det innbyggerne i bygdene som skal rammes av innsparinger. Jeg foreslår at man starter med å se på kommuneadministrasjonen.

oppgitt: De er oppgitt og frustrert over de foreslåtte kuttene i tjenestetilbudet til folk i kommunen. – Hvordan skal vi i bygdene holde på arbeidskraft og innbyggere om både skoler og sykehjem blir borte, spør Bård Meek-Hansen (t.v), Elisabeth Meek og Arnold Kr. Hansen. Foto: Frank R. Roksøy 

nyheter

Det sier Bård Meek-Hansen, daglig leder for Grovfjord Mek. Verksted. I et åpent brev til administrasjonssjef og styrende politikere i Tjeldsund kommune, etterlyser han og Elisabeth Meek svar på en rekke spørsmål.

Går ut over innbyggerne

Frustrasjonen og irritasjonen er stor i Grovfjord etter at Tjeldsund SV mandag varslet om at Tjeldsund kommune må spare flere titalls millioner for å unngå økonomisk ruin. Blant annet foreslår administrasjonssjef Torbjørn Simonsen å legge ned barnehagene i Grovfjord og Ramsund, samt Sandstrand og Kongsvik skole. Sykehjem/alders og bosenter i Grovfjord, Sandstrand og Fjelldal skulle avvikles over tid, parallelt med bygging av et nytt sykehjem på Evenskjer.