Åpner lokalhandel på Sandsøy: – Endelig tid til å satse

Kirsten Slagstad og mannen Tony Ahlquist har fylt sitt gamle stabbur med kortreist og egenprodusert mat, og en hel del saker og ting. Det utgjør øyas ferske lokalhandel.  

SATSER: Ekteparet Kirsten Slagstad og Tony Ahlquist har endelig mulighet til å realisere drømmen om å starte gårdsbutikk på Sandsøy.  Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

Ekteparet Kirsten og Tony bor på en 200 år gammel gård på Sandsøya. Sammen har de renovert det gamle stabburet på gården. Resultatet ble en koselig gårdsbutikk fylt med julestemning og lokale varer. Lørdag åpner hun dørene til butikken «Tinghuset» for første gang, og ser frem til å ta imot både lokale og tilreisende gjester.

Klare for å satse

Nordsand gård har vært i Kirstens familie siden 1911, og i 2005 overtok hun og mannen huset og bosatte seg på Sandsøy. Med på kjøpet fikk de gårdens gamle stabbur, som har historie helt tilbake til 1700-tallet. Det har tidligere vært både lensmannsbolig og tinghus, frem til det ble gårdens verksted og stabbur på 1820-tallet. Butikken har fått navnet «Tinghuset» av historiske grunner, i tillegg til at på innsiden selges det, ja nettopp, ting.