Private barnehager om varslede kutt: – Vil gå ut over kvaliteten

Regjeringen vil kutte 350 millioner i pensjonstilskuddet til private barnehager i Norge. Det er allerede vedtatt et kutt på 245 millioner i kapitaltilskudd. 

Frustrerte: Her Gro Dahle i Furuberget barnehage, Britt Ingebrigtsen i Holtet barnehage, Margit Kløvnes i Dalsletta barnehage, Kirsti Bahr Liland i Bjørnebåsen barnehage, Hilde Julie Pettersen i Grønnebakkan barnehage, Lena Magnell i Trondenes musikkbarnehage, Unn Lunde i Læringsverkstedet avd Bygdestua, Raqueba Kristoffersen i Læringsverkstedet avd Kanebo, Nina Johnsen i Læringsverkstedet avd Løvåsen, Lill Jørgensen i Kasfjord Montessorri, Hanne Kim Vikhaug i Fagerlia barnehage, og Marianne Anthonsen i Mølnholtet familiebarnehage. (Tilfeldig rekkefølge). Christine Mikkelsen (ikke avbildet) i Bergsveien familiebarnehage var også med i protesten.   Foto: Gisken A. Eriksen

nyheter

– Dette vil få alvorlige konsekvenser for oss, sier flere daglige ledere i de private barnehagene i Harstad.

Torsdag deltok de fra samtlige private barnehager i den nasjonale markeringen mot kutt i tilskudd til private barnehager. De daglige lederne i Harstad forteller at de frykter for fremtiden.