– Betzy var en pioner som aldri fikk fortalt sin historie

Mange kjente henne som «Gale-Betzy» eller «Frøken Hanssen på Sama». NRK har gjort et dypdykk i den utrolige historien til harstadkvinnen Betzy Dahl.

UKJENT ARVING: NRK-programleder Tarjei Strøm har dykket inn i den skjulte historien til harstadkvinnen Betzy Dahl. Det skulle vise seg å sette spor i programlederen.   Foto: Privat/NRK

nyheter

Hvert år dør mellom 10 og 20 personer uten at man finner noen rettmessige arvinger eller slekt. I 2014 var en av disse harstadkvinnen Betzy Dahl. Hun var et kjent fjes blant harstadværingene, som kanskje kjente henne best som «Gale-Betzy», «Frøken Paris» eller «Frøken Hanssen på Sama».

Mange visste hvem hun var, men svært få kjente henne. 92 år gammel døde hun på Bergsodden sykehjem, uten arvinger. Selv om hun ikke etterlot seg de store summene, syntes Tarjei Strøm og redaksjonen i Ukjent Arving i NRK historien var så interessant, at de brukte to år på å finne ut hvem som har rett på de 70.000 kronene Betzy etterlot seg.