– Mange voksne ser ikke hva ungdom sliter med

I helga deltok ungdom fra Sør-Troms i et program for folkehelse, der ungdommen skal bidra til å gjøre deres kommune bedre å bo i

ENGASJERTE: Tobias Johansen (17) fra Kvæfjord og Mathilda Nystad Tindvik (16) fra Tjeldsund ønsker å bidra til at ungdom i deres hjemkommuner får det bedre.   Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

Ungdom fra Harstad, Tjeldsund, Kvæfjord og Ibestad møttes på Scandic i Harstad i helgen. Der fikk de lære mer om lederutvikling for ungdom, og hvordan de kan bidra til å forbedre barn og unges psykiske helse gjennom programmet Mpower – i regi av Forandringshuset Norge.

Psykiske problemer og "dropouts"

Harstad og Tjeldsund er vertskommuner for Sør-Troms, og programmet er finansiert av Helsedirektoratet og FHI. Janne Johansen er enhetsleder for kultur og helse i Tjeldsund kommune, og synes det er viktig å ha et tett samarbeid med ungdommen.