Vil gi sentrumsbutikkene drahjelp før jul: – Gratis parkering gir like vilkår

Julie Solfjell i Harstad Høyre ønsker å innføre gratis parkering i sentrum i førjulstiden. Hun synes næringslivet i byen fortjener et ekstra løft i et ellers vanskelig år.

JULEHANDEL I SENTRUM: Julie Solfjell i Harstad Høyre mener to timer gratis parkering ville skapt mer liv og røre i sentrum i førjulstida.   Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

Harstad høyre har lenge kjempet for å innføre to timer gratis parkering i sentrum som et permanent tiltak. Når gravearbeidet kom som julekvelden på kjerringa på butikkeiere i sentrum på toppen av et ellers vanskelig år, synes Solfjell det er på sin plass å innføre tiltaket før jul i år.

– Mange bedrifter i sentrum har hatt store utfordringer i år på grunn av korona. Når det nå i tillegg oppfordres til å legge turen gjennom tunellen for å unngå å skape trafikk i sentrum, tenkte vi at vi prøver å foreslå tiltaket på nytt, sier hun.