Slik vil ungdommene hjelpe beboere på sykehjem

Før helga fikk tiendeklassingene på Kila og Seljestad ungdomsskole prøve seg som gründere på en innovasjonscamp.

UNGE IDÉER: Erle, Gabriel, Lova, Martine og Lukas stakk av med seieren under Ungt Entreprenørskaps innovasjonscamp for sitt forslag til hvordan de kan bidra til at eldre på sykehjem får en bedre hverdag.   Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

Campen ble arrangert av Ungt Entreprenørskap i forbindelse med Arctic Innovation Week. Elevene fikk i oppgave å løse en problemstilling som er aktuell for Harstad i 2020. Problemstillingene ble gitt av Satsing for unge i Harstad kommune, Hålogalandsrådet og Innovasjon Norge, og tok for seg blant annet ensomhet, covid-19 og bærekraft.

Torsdag og fredag presenterte elevene sine løsninger for dommerpanelet og resten av trinnet, og en vinnergruppe ble kåret på hver skole. Juryen besto av varaordfører Espen Ludviksen, prosjektleder for ungsatsing i Harstad kommune Maria Elena Olsen, Robert Karlsen fra Innovasjon Norge, og på Kila skole også av rektor Peder Johnsen.