Inviterer til høring om Kaarbøkvartalet og HSI-tomta

Det er Harstad Rødt som vil arrangere en høring om kommunen og fylkets håndtering om Kaarbøkvartalet og HSI-tomta.  Høringen går av stabelen torsdag den 26. november 2020, kl. 18:00. Invitasjonen er gått ut til alle partiene.

HØRING Frode Bygdnes og Rødt inviterer til høring om Kaarbøkvarteret og HSI-tomta.  Foto: Arkiv

nyheter

– Vi ønsker å gi alle politiske parti muligheten til å gi stemmeforklaring i sak 157/2020 på denne høringa. Vi utfordrer også brukermiljøene for den videregående skole, verkstedarbeidere, idrettsbevegelsen og kommunens byplanlegger til å redegjøre for sine primærønsker og høre om de er sammenfallende med eiendomsselskapets tilbud, skriver Frode Bygdnes og Ingrid Klein Hedlund på vegne av Rødt Harstad.


Kommunestyret:

Her stemmer flertallet av lokalpolitikerne for ny kino og nytt bibliotek i Harstad

Med knappest mulig flertall, 18 mot 17 stemmer, vedtok kommunestyret torsdag kveld å akseptere tilbudet fra Kaarbø Utvikling A/S om etablering av de nevnte kulturinstitusjoner i Kaarbøkvarteret.


– Vi ønsker å åpne høringa med å sette søkelys på selskapet Kaarbø Utvikling AS, med eierne Clemens Eiendom og Harstad Skipsindustri. Bakgrunnen er utviklingen av Kaarbø-kvartalet og HSI-tomta.