Harstadværing jobber hos Andøya Space: – Har ofte den kuleste jobben i rommet

– Jeg har reist litt i forskjellige sammenhenger og veldig ofte dreier samtalen rundt lunsjen seg om jobben min. Jeg har på en måte automatisk den kuleste jobben i rommet, sier Harstadværing Malin Abrahamsen, som jobber ved Andøya Space.

SPENNENDE: – Det skjer mye hos Andøya Space og det er enorm utvikling. Det er spennende. Samtidig føles det som å jobbe i en liten bedrift der man blir godt kjent med folk, sier harstadværing Malin Abrahamsen som jobber hos Andøya Space.  Foto: Jørn Aune

nyheter

Andøya Space er i vinden som aldri før. Planene om en base for oppskyting av små satellitter kan for alvor gjøre Andøy til en romfartskommune, og mange andværinger har forhåpninger om at bedriften skal bidra til ny vekst etter vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon.

Andøya Space holder på med mange ting, alt fra oppskyting av forskningraketter til målinger fra bakken, droner, forsvarsrelatert virksomhet og undervisning.