Lokal TV-aksjonsending fra Harstad: – Når vi ser engasjementet blant de unge, er det naturlig å bidra

Søndag kan du se en lokal TV-aksjonen-sending på HT.no. Du får blant annet se en av byens ivrigste søppelplukkere, Kriss Rokkan Iversen fra aksjonskomiteen, og underholdningsinnslag fra blant annet Inna Maria Amundsen.

Programleder Kjell Rune Henriksen, produsent Ketil eilertsen i HT Media og utegående reporter Marie Øvrum står bak sendingen søndag.  Foto: Gisken A. Eriksen

nyheter

18. oktober er det igjen årets TV-aksjon. I år går pengene til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. HT Media arrangerer i den sammenheng sin egen lokale TV-sending som vorspiel til den nasjonale TV-sendingen.

– Plast i havet er noe som angår oss alle. Når vi ser engasjementet også her blant unge, som gikk land og strand rundt og ryddet fjæra nylig, så er det naturlig å bidra med det vi kan. Med TV-sendingen vil vi sette dette enda mer på agendaen og håper og vekke engasjementet i folk, sier programleder og HTs administrerende direktør i Harstad Tidende, Kjell Rune Henriksen.


Donerte 114.200 kroner til tv-aksjonen

Harstad kommune og flere aktører i næringslivet donerte torsdag formiddag hver sine beløp til tv-aksjonen, basert på mengden søppel som byens 7.- og 8.-klassinger samlet inn på strandryddedagen 29. september.


Byens ivrigste søppelplukker

– Vi skal blant annet få se en helt rå versjon av Mari Boines "Maze", med Inna Maria Amundsen fra Liland i Evenes. Og vi skal også møte en dame som på frivillig basis har gått rundt og plukket mye søppel over flere år, røper Henriksen.

Ikke minst dukker en ungdomsbedrift fra Heggen videregående opp på sendingen.

– De ser bokstavelig talt et hav av muligheter, sier programlederen.

Søndag kan du se regionens egne lokael TV-aksjonensending på HT.no. Du får blant annet se en ungdomsbedrift fra Heggen VGS, en av byens ivrigste søppelplukkere, og Kriss Rokkan Iversen, flere andre gjester, i tillegg til underholdningsinnslag fra blant annet Inna Maria Amundsen.

Med sendingen håper HT Media at flere blir engasjerte, ettersom Harstad har brukt å ha et relativt lavt snitt per innbygger i bidrag til TV-aksjonen tidligere år.

– Det er en høyst spesiell TV-aksjon i år i den forstand at ingen får besøk på døra. Jeg synes aksjonsgruppa som har vært i sving med Kriss Rokkan Iversen, har gjort veldig mye ut av den litt spesielle situasjonen. Det skal de ha ros for.

Sendingen kan ses på HT.no søndag klokken 18.

Digital

Aksjonen blir i år digital på grunn av viruset, det kommer derfor ingen bøssebærere på døra. For å gi støtte kan folk melde seg på som digital bøssebærer.

Kriss Rokkan Iversen, leder for den lokale aksjonskomiteen for TV-aksjonen har stor tro på at harstadværingene vil bidra i årets aksjon.  Foto: Andreas Isachsen

Kriss Rokkan Iversen, som er leder for den lokale komiteen, håper på mer støtte i år ettersom den digitale løsningen gjør det mulig å gjennomføre innsamling over et større tidsrom. Hun har tidligere også uttalt at aksjonskomiteen har flere andre planer for å spre kunnskap om marin forsøpling.


Skal engasjere harstadværinger til en annerledes TV-aksjon: – Det skaper både muligheter og begrensninger

Onsdag hadde den lokale aksjonskomitéen et digitalt møte for å planlegge hvordan de kan gjøre årets TV-aksjon i Harstad til historiens beste - digitalt.