Her er grønn elg-forklaringen

Prøveresultat fra Veterinærinstituttet viser at de fire elgslaktene i Harstad var angrepet av stavbakteriene klostridier.

Grønn: Landbruksveileder Per Eldar Karlsen sier prøveresultatene av de fire elgslaktene er såkalt «grønn elg». 

nyheter

Det er disse bakteriene som fører til at kjøttet utvikler stygg lukt og grønn misfarging på hinner og muskulatur, og som dermed må kasseres. Fenomenet kalles grønn elg.


Harstad-jegere fikk seg litt av en overraskelse:

Skjøt fire grønne elger

To elgvald har rapportert om i alt fire grønne elger i Harstad kommune.


Det vakte betydelig harme blant enkelte medlemmer i det aktuelle jaktlaget at landbruksveileder Per Eldar Karlsen til avisen antydet at misfarven på kjøttet kunne skyldes dårlig slaktebehandling fordi jegerne ikke hadde flådd dyrene før det var gått fra 13 til 24 timer.