Søker etter deltakere til nordnorsk gründerprogram

Arctic Accelerator er nå ute etter deltakere til gründerprogrammet i 2021.

Ellen-Merethe Høgsæt, gründer iTannlegehjelpen/Dentaapps AS) , Fernando Izquierdo, ansatt Tannlegehjelpen/Dentaapps AS, Line Backer-Grøndahl, Prosjektleder i Arctic Accelerator og Ass. direktør, KUPA, Øyvind Jørgensen, seniorrådgiver, iArctic Accelerator og KUPA.   Foto: Kupa

nyheter

Det nordnorske gründerprogrammet for teknologi og industri ble startet opp i 2016. Målet er å løfte fram de beste oppstartsbedriftene som er i en tidlig fase i Nord-Norge.

Kostnadsfri deltakelse

Programmet går over seks måneder og gir deltakerne gratis fagsamlinger, mentor og mulighet til å bygge nettverk og møte investorer.

– Vi ønsker gründere som holder til i Nord-Norge og som gjerne har etablert et selskap. Ellers anbefaler vi alle å søke, da det blir tatt en helhetsvurdering. Av tidligere deltakere som har blitt tatt med i programmet har det vært stor variasjon på hvor i løpet de befinner seg. Hensikten med programmet er at vi skal akselerere prosessen og gjøre at bedriftene raskere får finansiering og salg, skriver Kupa i en pressemelding.


Førsteplassen glapp i Arctic Accellerator, men Ellens prosjekt lever videre

– Jeg synes allerede jeg har fått vinnerplassen, med publisitet og anerkjennelse for det jeg gjør, og med å ha knyttet et nettverk, sier finalist Ellen-Merethe Høgsæt.


– Lært mye

Ellen-Merethe Høgsæt, gründer av Tannlegeappen (DentaApps AS), forteller at deltakelsen i programmet for 2019/2020 var svært nyttig for henne.

Hun var en av ti personer som kom til finalen i gründerprogrammet i juni, og fikk blant annet en mentor på e-helse som senere skulle bli en samarbeidspartner.


Arctic Innovation Week kick-off:

Uventa samarbeid med komikere, makroøkonom, seriegründer, og poledanser: - Vi må lede ved å sette eksempel

Tema for årets Arctic Innovation Week er "Det uventa samarbeidet". Innovasjon Norge Arktis bidrar med åpningsarrangementet 20. oktober. Der planlegger de å åpne opp for fremtidige kreative og uventa samarbeid. 


– Jeg har erfaring med å starte og drive bedrifter, men det er noe annet å drive tradisjonell tannklinikk enn å drive med teknologiutvikling og innovasjon. Gjennom Arctic Accelerator fikk jeg hjelp til forretningsplaner og med investorer. Dette er ofte nytt for dem som har erfaring fra et fagfelt og ønsker å bli gründere, forteller hun ifølge pressemeldingen.

Kupa er prosjektleder for programmet som er finansiert av Lundin Foundation, Innovasjon Norge, Samfunnsløftet og Siva. Inkubatorene i Nord-Norge er samarbeidspartnere.