Funksjonshemmede storkoste seg, mens skumringen senket seg over vakre Steinlandsmarka

I forrige uke inviterte Frivillighetssentralen i Tjeldsund psykisk funksjonshemmede på tur til det flotte området.

GODBITER Tortilla wraps og andre godbiter smakte godt ved gapahuken i Steinslandsmarka.  Foto: Privat

BÅLSJEF Terje hadde ansvaret for at kaffen ble kokt og at ikke tortillaene ble brent. 

SKUMRING En matbit i skumringen satte alle pris på. 

nyheter

Med økonomisk støtte fra Samfunnsløftet kunne Frivillighetssentralen fikk en gruppe psykisk utviklingshemmede en flott naturopplevelse mens kveldsmørket var i ferd med å senke seg over Steinlandsmarka.

Utstyrspakke

Leder for Frivillighetssentralen, Laila Benjaminsen, forteller at planen var en overnattingstur slik som de hadde i fjor.

– Det satte imidlertid Covid-19 en stopper for, så vi la heller turen til Steinslandsmarka. Der laga vi bål, kokte kaffe og laga deilige tortilla wraps som vi stekte på bålet.


Trenger din arbeidsplass litt ekstra hjelp?

Disse vil gjøre en innsats for andre

Noen elever i 10. klasse ved Seljestad ungdomsskole har valgt å ta et eget fag som handler om å hjelpe de rundt seg. Mange ønsker å bruke tiden til å skaffe seg arbeidserfaring samtidig som de frivillig hjelper ulike bedrifter.


– Vi hadde også kjøpt inn en utstyrspakke med drikkeflaske, sitteunderlag, tursett, kniv og hodelykt. Lyktene fikk deltakerne god bruk for da de skulle gå tur i mørket. Vi har som mål å få til flere slike arrangementer, for når man først kommer seg ut, synes alle at det er fantastisk å være sammen, forteller hun.

Samfunnsløftet

Samfunnsløftet er SpareBank 1 Nord-Norges samfunnsutbytte som går til prosjekter og tiltak som løfter landsdelen videre. Helsemyndighetene har pekt på at frivillige organisasjoner kan styrke kommunens innsats overfor de i lokalsamfunnet som er i karantene eller på andre måter trenger hjelp.Samfunnsløftet kan bidra med støtte til dugnadsutgifter som dukker opp, for eksempel transport og innkjøp av nødvendig utstyr. Derfor var støtten fra Samfunnsløftet viktig da Frivillighetssentralen i Tjeldsund ville ta de funksjonshemmede med ut i marka.