Så mye gjeld hadde Bygg Engineering

I august ble harstadbedriften Bygg Engineering erklært konkurs. Nå viser en boberetning at gjelden er på hele 52 millioner, langt mer enn det som tidligere har vært kjent.

KONKURSGJELD: Bygg Engineering ble i august slått konkurs. Etter en bobehandling har det kommet frem at selskapet har en gjeld på 52 millioner kroner.   Foto: Odd Leif Andreassen

nyheter

38 millioner av disse er uprioriterte krav.


Slås konkurs, gjelden er på 38 millioner

Den nye koronaloven klarte ikke å redde Bygg Engineering. Mandag sendte rekonstruktør Finn Håkon Jørstad saken til Nord-Troms tingrett og anbefalte at det åpnes konkurs. Det er snakk om en konkurs på 38 millioner kroner.


Bostyrer Jan Halstein Haugnes i Advokatfirmaet Østgård ser det som nødvendig å oppnevne en borevisor for en nærmere gjennomgang av boet. Ifølge bostyreren har bobehandlingen avdekket en betydelig mengde av uprioriterte fordringer, som gjør at en borevisor er aktuell. Revisor Hellgeir Alvestad i Revicom AS på Sortland har sagt seg villig til å påta seg oppdraget, og vil derfor inngå en avtale med boet.