Mariann går fra å være gründer til å få flere ansatte: – Det blir kjempeskummelt

Harstad-gründer Mariann Solaas startet sitt eget firma i 2019. Nå skal hun ekspandere – og får derfor hjelp fra Kupa til hvordan hun kan bli en god leder.

EKSPANDERER: Mariann Solaas startet sin egen gründer-virksomhet for et år siden. Nå skal hun gjennom en prosess der hun går fra å være bare sin egen sjef, til å skulle bli sjef for flere ansatte.  Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

Kupa i Harstad kjører nå et pilotprosjekt de kaller «Fra gründer til leder». Det er et lederutviklingsprogram som skal hjelpe nordnorske oppstartsbedrifter med å gå fra å være gründere til å bli gode ledere.

Denne uka samles derfor ni gründere fra hele Nord-Norge på Røkenes Gård for å lære om ledelse og selvledelse, deriblant Mariann Solaas fra Harstad. I fjor startet hun bedriften Matfra.no, et konsept som skal gjøre lokal mat tilgjengelig for alle.