Gir seg som leder: – Det har vært et privilegium å vinne viktige miljøsaker

Leder i naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg, tar ikke gjenvalg. – Det har vært et stort privilegium å jobbe med disse gjennom flere år, og sammen vinne en rekke viktige miljøsaker, sier hun.

Leder i Naturvernforbundet, Silje Ask Lundberg, har vokst opp i Harstad, men bor nå i Tromsø.  Foto: Ingun Alette Mæhlum

nyheter

På Naturvernforbundets landsstyremøte i helgen informerte leder Silje Ask Lundberg om at hun ikke tar ikke gjenvalg som leder på landsmøtet i april 2021.

Naturvernforbundet skriver på egne hjemmesider at de under hennes ledelse har hatt en formidabel utvikling. De har vokst fra 23.000 til over 35.000 medlemmer, og har økt aktiviteten betydelig.

– Naturvernforbundet har utrolig mange flinke og engasjerte tillitsvalgte, aktive og ansatte! Det har vært et stort privilegium å jobbe med disse gjennom flere år, og sammen vinne en rekke viktige miljøsaker, sier Silje Ask Lundberg, ifølge Naturvernforbundet.

Hun gir dermed stafettpinnen videre til andre "som kan lede organisasjonen i kampen mot klimaendringen og for å bevare naturen", sier hun.

Lundberg har vært leder i Naturvernforbundet siden høsten 2016 og bor og jobber fra Tromsø.

Generalsekretær Maren Esmark takker Lundberg for fem års ledelse som engasjert miljøverner.

Valgkomiteen starter nå arbeidet med å finne ny leder, og tar imot innspill frem til 15. januar.