Mistet nesten begge beina

Reidar Magne Rafaelsen var plaget med beina i flere år. Takket være en dyktig lege og to sykepleiere ved UNN Harstad slapp han amputasjon.

FRISK: Reidar Magne Rafaelsen har vært plaget med smerter i beina i tre år. Takket være god hjelp av lege Karoline Hensrud Sundsvold, sykepleierne Linn Hammertun og Tove Paulsen og kona Karin Tollan Rafaelsen (bildet) klarte han å berge beinene og få livet tilbake.  Foto: Håkon Wikan

– Sårene kom på anklene, tærne og leggene.

Reidar Magne Rafaelsen
nyheter

Forut for dette mistet Reidar Magne Rafaelsen fra Harstad en lunge for 23 år siden. Han har gjennomført to operasjoner i hovedpulsåren, en hjerteklaffoperasjon samt hatt hjerneslag.

Etter de siste operasjonene ble Rafaelsen mye plaget med beina. De ble stive, støle og vokste i størrelse. I oktober 2019 fikk han problemer med å bevege seg, og store kjøttsår oppsto. Det ble vondt for han bare å berøre beina.