Meteorologen: – Forbered deg på kraftig vind og nedbør

Et kraftig lavtrykk er på vei mot Harstad, og mandag kan det komme opp mot 60 mm nedbør.

Ifølge meteorologen kan du forberede seg på ruskevær de neste dagene. Illustrasjonsfoto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix 

nyheter

– Akkurat nå ligger lavtrykket utfor Canada, som betyr at det enda er en viss usikkerhet om nøyaktig hvor det treffer hardest, men man kan forberede seg på kraftig vind og nedbør på mandag, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød.

Harstadværingene må forberede seg på en grå periode med regnbyger fremover. Allerede i morgen vil en sørvestlig stiv til sterk kuling treffe kystområdene.

– Mandag vil vi mulig se et stormsenter som legger seg i havet vest for Harstad. Det er god grunn til å forvente rundt 50-60 mm nedbør i løpet av døgnet, sier meteorologen.

Han understreker at lavtrykket er på vei over Atlanteren, som gjør at værvarslet fortsatt er noe usikkert. Meteorologisk institutt vil oppdatere farevarslene etter hvert.

De neste fem-seks dagene vil det være en god del skyet vær og perioder med nedbør, men i løpet av slutten av neste uke er det lov å håpe på at skyene letter litt.

– Det ser ut som at lavtrykket etter hvert vil flytte seg sørover. Da betyr det mest sannsynlig at vi får bedre vær her i nord, mens søringene får regn og skyer, sier meteorologen.