En kveld der jazzen varmet godt

I en tid hvor det å gå på konsert ikke er en selvfølge lengre, ble det en særdeles hyggelig søndagskveld i kulturhusets turkise plysjstoler. Et drivende og spillesugent Ervik Storband, fikk gleden av å varme opp for Oslo Jazz Ensemble, med vokalist Torunn Eriksen. Og begge deler varmet godt.

Ervik Storband: Skulle gjerne hørt litt mer av dem.  Foto: John Henry Storhaug

nyheter

Fra å være et lite bygdeprosjekt, som stort sett var i rampelyset som musikere under Ervikrevyen, har de gradvis utviklet seg til et storband man kan stole på. Et band som kan stille opp på hvilken som helst scene, sammen med hvem som helst, uten på noen måte trekke ned helhetsinntrykket. Det svingte noe voldsomt, og de innhentede gjestevokalistene ble prikken over i’en. Vi skulle gjerne hatt i alle fall en låt til med oppvarming.

Torunn Eriksen har vært en kjent stemme i jazzen lenge, og har funnet sine perfekte samarbeidspartnere i Oslo Jazz Ensemble, som både forstår, og evner å formidle hennes uttrykk. Hele veien, fra å liste seg stille rundt stemmen hennes, til å smelle på med alt de har av messing og basuner når hun ønsker mer trøkk.