Denne bygda var en gang et pulserende gruvesamfunn

I helga ble «geologiens dag» markert i Evenes, og på lørdag ble fokuset rettet mot gruvedrifta i Bogen.

GUIDE: Oddbjørn Marthinussen (til venstre) var guide på turen langs det gamlejernbane sporet etter at geolog Tore Svånå hadde orientert om den lokale geologien. I midten kultur- og folkehelsekoordinator i Evenes Unn Kristin Laberg.   Foto: Per Jan Pedersen

nyheter

Lørdag ble det arrangert en tur langs jernbanesporet til Kleiva der interesserte fikk frisket opp kunnskapen om jernmalmgruvene i Bogen som var i drift fra 1905 til 1939.

Først hadde geolog Tore Svånå en innføring i den lokale geologien, før Oddbjørn Marthinussen guidet turdeltakerne og fortalte om spor etter gruvedrifta som fortsatt finnes langs det tidligere jernbanesporet til Kleiva.