SMART plast-uke på Harstad skole:

– En dag skal vi fikse problemet, derfor må vi lære om plast

SMART plast skal engasjere elever ved Harstad skole denne uken, der de skal ta for seg en av vår tids største miljøutfordringer, nemlig plast.

PLAST-UKE: Syvendeklassingene Fredrik, Andrea, Tom og Angelica synes det er viktig å lære om plast, og er glade for at de får bruke nesten hele uka på å finne ut mer om temaet.   Foto: Kristin A. Kildal

nyheter

I fire dager skal elever ved Harstad Skole bli utfordret til å bruke fantasien, jobbe kreativt og praktisk og sammen utvikle nye, innovative idéer, i regi av Ungt Entreprenørskaps prosjekt - SMART Plast.

Gjennom SMART Plast velger elevene «sin plastkamp» og blir bevisst på de miljømessige konsekvensene ved bruk av plast, og plast som avfall på land og i sjø. Resultatet blir en rekke oppfinnelser som sørger for enklere og bedre avfallshåndtering, mindre plast i havet, mindre bruk av fossile energikilder og mye, mye mer. Torsdag skal syvendeklassingene på skolen legge frem resultatet av det de har jobbet med hele uken, og Ungt Entreprenørskap og HRS skal kåre en vinner.